Thursday, July 30, 2009

:: HUTANG ::





Aduih,, entry kali ni aku nak bercerita pasal hutang lak... [Bukan aku nak berhutang ek] Tapi tiba2 lak teringat sorang mamat yang pinjam duit aku nih,, kalo kira takde la banyak sangat tapi main rat jugak le.. Aku tak mo ungkit sebenarnye,, sbb aku da kira halal da duit tu.. Ye la,, member2 dok cita dia ni banyak masalah sangat..


Aku lak terasa cam bodo sbb bagi dia pinjam sampai 2 kali.. 1st hutang x bayo lagi,, da mintak nak hutang lagi... Aku pon tak pikir panjang,, tak tanya pendapat sapa2,, terus je bagi dengan rela hati.. [sebab masa tu baru dapat pt, tak berkira sangat la]haha =D


Aku ni tak mintak hutang tu ingat dia boleh la hulur sikit2.. Ye la,, hutang ni kene bayar walaupon tak dimintak,,

kan kan kan??

Tapi dia tak ingat ke,, buat2 tak ingat ke,, aku pon tak tahu sebab sampai sekarang dia takde contact aku... Aku pikir positif lg, kot dia hilang fon ke,, no.fon aku da terDELETE ke,, sbb tu takleh nak contact aku..


Tapi ni bila aku da nampak dia online tu,, pulak takmo tegur aku da sikit hangin la.. At least tegur pon da kire orait da,, [Aku tak ungkit punye pasal hutang ko kat aku]... Tak puas hati tul aku... huhu~~ Takpe2, ko tak tegur aku pun aku da tak heran,, nanti kalo ko tegur aku pun nak pinjam duit wat pe,, aku sendirik pun kering la ni..


Huh~~ kurang da sikit tak puas hati aku,, so INCIK B [bukan nama sebenar],, ko kalo terbaca page ni,, aku HALAL da hutang ko tuh[aku ikhlas ok].. Tapi aku harap sangat ko tegur aku kalo jumpa kat mana2,, kalo aku nampak ko lari,, aku pelangkung kepala ko ngan slipar jepun putihku itu... hahaha =D




3 comments:

.fatin nabila. said...

ph.. gile baik atie ko yun..
skrg, pt dh masuk..
ak xnk mtk berhutan, mau minta belanja..! lol

LadybugYNA said...

aku pung nk ute jgk la.sbb gewe baik hati halalkn ute.hahaha

yunnzkhalid said...

huhu~~
hampa ni btoi la...
aku da bankrapsi nih,, lg nak mintak tmbh kebankrupan aku.. =P

bowla,,
pt aku dpt seteng je,, nak idup pon topup duit maabah,, hehe~~
nnt aku kje dpt gaji banyak aku belanja na..=P

gewe,,
baik mu ute pakai bank,, lagi byk masuk.. haha~~ lgi banyak mau bayar...