Sunday, February 22, 2009

::my 1St tag:: -mama, aku mau kawen..-


1.How old are you?
kalo ikut bln Islam,, aku baru je masuk alam 21.. =) muda lg kan??

2.Are you single?
single,, but not available kot.. huhu~~ [kotnye la]

3.At what age do you think you'll get married?
bajet2 cam abis degree da nak kawen,, tp nanti aku nak makan ape,, so kena la cari duit lu,, biar da ada kereta,, da ade duit banyak baru leh kawen,, tu pon kalau time tu ada calon LOL

4.Do you think you'll be marrying the person you are with now?
tak tau le,, try tny orang tu le tengok dia jwab pe.. =)

5.If not, who do you want to marry?
aku nak kawen ngn sape2 je yang tersgt2 syg aku sampai sggp tak tdo malam sbab nak teman aku yang slalu tak leh tdo.. heheh~~ [b,, u know sape kan??]

6.Who will be your bridesmaid & bestman?
aku nak bersanding ke?? tak tau lg,, so xyah le dok sibuk pikir lagi sape nk jd penyepit aku.. haha~~ tp anis aziz da ade experience da,, kire boleh la kot.. LOL

7.Do you want a garden/beach or traditional wedding?
kawin tpi sungai leh kre beach wedding tak?? =D sbab umah aku tpi sungai je,, kalo boleh dkire aku da tak payah gi pantai da,, da la jauh... =P

8.Where do you plan to go on honeymoon?
tak jauh takpe,, janji ngan dia,, heheh~~ tapi sangat teringin nak gi semporna + kundasang, sabah.. huhu~~

9.How many guests do you think you'll invite?
hmm.. nak wat beso-beso kan ak mampu lak mama aku,, so,, jemput sedara2,, set kain plikat penting yah (da jnji kan nak jadi jomkako),, =) geng otai scipp,, set matrix+dic,, haha~~ terramai la pulak mama,, cane nih?? =)

11.How many layers of cake do you want?
aku kalo dapat cheese cake secret recipe bagi la bape tengkat pon,, confirm tak bawak keluar bilik... =)

12.When do you want to get married, morning or evening?
aku nak malam,, =) hehe~~ b balik umah dulu yek... =)

13.Name the song/tune you'd like to plat at your wedding
uish,, tak payah nak nyanyi2 le, tak de baraqah pulak... haha~~ LOL

15.Champagne or red wine?
Sirap + oren = siren... [teringat lak aku kat gewe damme,, pakdo haha=)]

16.Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
smggu lpas wedding leh?? sape nak cuci periuk belanga,, nanti da cuci penat pulak.. bila da penat,, honeymoon da tak syok da le.. =)

17.How many kids would you like to have?
berapa je,, ikut rezeki,, tapi kalo nak 10 tak sempat la kot.. =)

18.Will you record your honeymoon in DVD/CD?
soalan double meaning,, hehe~~ tapi aku pikir positive damme,, msti la nak,, gambar2an g semporna,, uish,, rugi le kalo tak nak record kan.. =)

19. Whose wedding plan would you like to know next?
my gewe,, al,, susu cookie... =) jawab,, jangan tak jawab...

4 comments:

Ladybug Yna said...

sudah gewe...sudah dijawab lol...

~iMieReyNa~ said...

adik yuniee tuu...
mane gambo gewenye nok tengok...
exchange link ya..

damme damiah said...

4&5: ehem, mcm geli sikit haha

9: jemput je ramai2, sb nnt kawen ko je la yg tanggung :p

16: amik katering, xyah pk byk

17: nk seribu daya, xnk seribu dalih weh

18: ye, ye, aku juga berfikiran +ve

yunnzkhalid said...

::GEWE::
Xprasan ler.. hehe~~ aq main tag je..

::c'sREYNA::
hmm,, gmbo?? dia seorang yg pmalu.. haha~~

::damm3::
4&5- bio le,, sape suh ko tny.. aku jwb la...

9-uish,, mama aku yang tanggung le.. kalo aku tanggung alamat tak kawen le,, sbb duit asyek tak cukup je..

16- rewang2 mengeratkan silaturrahim=P

17- yang ni tanak komen... LOL

18- menurut kajian,, berfikiran +ve mampu mningkatkn ksihatan tubuh badan.. =)